Spelformer – Betta på Asiatiskt Handikapp på Fotboll

Betting på fotboll: Asian handicap

Har du någonsin önskat att betting på fotbollsmatcher bara hade två möjliga resultat istället för tre, som sporter som tennis? Det skulle göra allt så mycket enklare, eller hur? Det är det Asian handicap gör åt dig och det har nyligen blivit en av de mest populära spelformerna för spel på fotboll. I denna artikel kommer vi att förklara hur de mest populära linjerna av Asian handicap fungerar.  Den stora poängen är att alternativet oavgjort är mer eller mindre eliminerat.

Asian handicap 0

I detta fall står det 0-0 när matchen börjar, men oavgjort är inte ett alternativ. Det betyder att du får tillbaka ditt vad om matchen slutar oavgjort. Låt oss säga att Manchester United spelar mot Manchester City och du spelar på United AH 0. Om de vinner match, vinner du också på ditt vad, om det blir kryss får du tillbaka din insats och du förlorar bara om City vinner.

Asian Handicap 0.5

När linjen är 0,5 betyder det att matchen börjar med en ställning på 0-0,5- Du kan välja att spela på båda lagen. Låt oss säga att Arsenal tar emot Tottenham och gästerna har +0,5 AH. Om du spelar på Gunners, kommer du bara att vinna om de vinner matchen. Om det blir oavgjort eller om Spurs vinner förlorar du vadet. Det omvända gäller om du spelar på Tottenham +0,5.

Asian Handicap 1

Asian Handicap 1 betyder att ett av lagen startar med ett mål till deras fördel. Till exempel, Chelsea spelar mot West Ham hemma och gästerna får ett +1 AH. Detta är vad som händer om du spelar på Chelsea:

  • Om hemmalaget vinner med 2 eller fler mål, vinner du vadet.
  • Om hemmalaget vinner med exakt 1 mål, du får tillbaka insatsen.
  • Om matchen slutar oavgjort eller om West Ham vinner, förlorar du.

Det omvända händer om du spelar på West Ham. Du vinner om de spelar like eller om de tar segern, förlorar om de blir slagna med 2+ och får tillbaka insatsen om Chelsea vinner med en marginal på 1 mål.

 

Asian Handicap 0.25

Denna är lite svårare. Om linjen är 0,25, är ditt vad mer eller mindre delat i två. Hälften går till linjen 0 AH och den andra delen till linjen 0,5. Här är ett exempel: Sunderland tar emot Newcastle och gästerna har ett +0,25 AH övertag. Detta är vad som händer om du spelar på Newcastle:

  • Om Sunderland vinner, förlorar du.
  • Om matchen är oavgjort, vinner du halva ditt vad och returnerar den andra halvan. Detta sker då den delen av ditt vad är placerat på AH 0 skjuter över och halvan som är placerad på AH +0,5 är en vinst.
  • Om Newcastle vinner, vinner ditt vad.

Samma logik gäller för andra handikapplinjer som 0,75, 1,25 och så vidare.

 

Slutsats

Spelformen Asian handicap är ett favoritspel för manga professionella spelare. Det ger dig möjligheten att placera ett vad på en fotbollsmatch och eliminera oavgjort som ett möjligt resultat. Du kan även hitta olika linjer för varje match för att få mervärde.