Dagens Dubbel – Hur Spelar man Dagens Dubbel? DD

Dagens dubbel – Det snabba spelet

Dagens Dubbel är ett spel från ATG som dagens blida ljus på Solvalla den 30 december 1987. Idag är spelet en populär och välkänd spelprodukt. Dagens Dubbel går ut på att satsa på två utvalda lopp inom ramen för andra tävlingar hos ATG såsom V65 och V86. Spelet går snabbt att spela och har blivit en favorit hos de som gillar att köra ett kort spel om dagen. Det är de två sista avdelningarna i de större tävlingarna som oftast får vara med i Dagens Dubbel.  Du kan spela Dagens Dubbel på nätet, i butiken eller på tävlingsbanan. Du kan spela själv eller ta hjälp av Harry Boy.

Små Fakta

Erbjuds av: ATG
Webbsida: https://www.atg.se/dd
Premiär: 30 december 1987
Speldagar: Varje dag, året runt
Spelplatser: På nätet, i butiken eller på tävlingsbanan
Kostnad: Lägsta insats är 5 kronor
Vinstkrav: Alla rätt
Vinstsumma: Varierar beroende på odds, och satsad peng

Tid och plats

Dagens Dubbel arrangeras en gång om dagen. Spelet går av stapeln inom ramen för andra tävlingar såsom V5, V64, V75 och V86. På onsdagarna delas Dagens Dubbel på två banor. Ett av loppen går alltid på Solvalla, det andra går på Åby, Jägersro eller Bergsåker.

Eftersom Dagens Dubbel arrangeras inom ramen för andra tävlingar går det av stapeln runtom i landet på de flesta travbanor samt även på galoppbanor.

Hur spelar jag på Dagens Dubbel?

 • Dagens Dubbel kan vara lite komplicerat att spela ifall du inte känner till trav särskilt väl, men då finns Harry Boy där för att hjälpa till. Harry Boy är ingen slumpgenerator utan han baseras på de populäraste hästarna, de hästar som flest har kryssat. Du talar om för Harry hur mycket pengar du vill satsa och utifrån det skapar han systemet åt dig.
 • Dagens Dubbel går utmärkt att spela på ATG:s ombud, dessa innefattar både små och stora butiker runt om i vårt avlånga land. Du kan även spela på nätet om du vill det: atg.se/v4 eller på plats; på travbanorna.
 • När önskar räkna ut hur mycket ditt spel kostar multiplicerar du antal hästar med din insats, som lägst är 5 kronor. Ett system kan till exempel se ut på följande sätt: (2×3)x20 = 120 kronor. I detta exempel spelar du på två hästar i avdelning ett, och på tre hästar i avdelning två. Du multiplicerar därefter dessa hästar med insatsen, som i exemplet är 20 kronor, och får den sammanlagda kostnaden på 120 kronor. Du kan variera insatsen som du vill, den får dock lägst vara 5 kronor.
 • Om någon av hästarna du har satsat på blir struken får du tillbaka pengarna för den hästen.

Hur mycket kan jag vinna på Dagens Dubbel?

För att räkna ut vinsten på Dagens Dubbel måste du vet oddset för spelet. Spelet har ett så kallat flytande odds som varierar med antalet satsningar på respektive häst. Oddset fastställs inte förrän spelstoppet äger rum. Vinner en häst som många har kryssat blir oddset naturligtvis lägre än om en häst som få har spelat på segrar. Det kan därför vara en bra idé att satsa på ett ekipage som färre har spelat på.

Vinsten räknar du ut genom att multiplicera det totala oddset med insatsen. Om din insats var 20 kronor och oddset var 45 vinner du följaktligen (20 x 45 = 900 kronor).

Fördelar och nackdelar med Dagens Dubbel

Nedan listar vi ett antal fördelar och nackdelar associerade med spelet.

Fördelar med Dagens Dubbel:

 • En stor fördel med Dagens Dubbel är att det arrangeras varje dag, du kan därmed spela det så ofta du vill, eller åtminstone på daglig basis.
 • Dagens Dubbels vinst varierar med insatsen och med spelets odds. Ifall oddset är högt kan du vinna riktigt mycket pengar på en liten insats. Du kan även i viss mån styra oddset genom att satsa på mindre säkra ekipage, ekipage som färre har spelat på.
 • Du kan följa Dagens Dubbel på ett antal olika platser, du kan se tävlingarna på plats, framför teven eller vid datorn, du kan spela på mobilen, på datorn, på plats eller i spelbutiken; det så kallade ombudet.
 • Tävlingen arrangeras överallt i Sverige, eftersom den arrangeras inom ramen för andra ATG-spel. Du har därmed alltid någon gång möjlighet att se tävlingen live oavsett var du har din hemvinst.
 • Dagens Dubbel är ett snabbt spel; jämfört med de andra travspelen från ATG, eftersom det endast består av två avdelningar. Det här innebär att spelet går betydligt snabbare än de flesta andra spel, även spel som rör andra sporter.
 • Utbetalningsgraden för Dagens Dubbel är 70%, det är därmed betydligt högre än de flesta spel från till exempel Svenska Spel. Det finns dock vissa privata aktörer som har en utbetalningsgrad som är betydligt högre.

Nackdelar med V3

 • Trav tar tid att lära sig, och Dagens Dubbel är inget undantag. Det krävs en viss ansträngning för att lära sig spelet; att lära känna de olika kuskarna, de olika typerna av starter, och de många andra faktorerna som påverkar ett travlopp.

Sammanfattning

Dagens Dubbel är ett av ATG:s bästa spel för oss som gillar fart och fläkt. Det är ett betydligt snabbare spel än de mer långdragna tävlingarna på fem lopp eller fler. Du kan spela Dagens Dubbel för sig självt eller så kan du ha det som ett extraspel utöver V5, V65 eller V75 för att bara nämna några. Eftersom spelet går av stapeln inom ramen för andra tävlingar är det en lysande idé att ta med det när du spelar på V5 eller V86. Dagens Dubbel är ett spel för alla; det går snabbt att spela, du kan få hjälp av Harry Boy om du är nybörjare på trav och du kan spela lite när du vill, åtminstone en gång om dagen. Priset är inte heller något att gråta över. Lycka till!