Hur man spelar BETUP

BetUP – Unibets nya livebettingspel

Ifall du vill testa på ett helt nytt sätt att spela online kan BetUP från Unibet vara något för dig. Det är en helt ny och spännande typ av livebetting som tar spelandet till en högre nivå, i och med spelets innovativa och quiz-liknande egenskaper. När du har registrerat dig på en viss match är du med i spelet och får, via BetUP:s unika app, quiz-liknande frågor under matchens gång. Målet är att tippa på olika händelser inom vissa tidsramar, såsom mål, frisparkar, hörnor och straffar med mera. Det är dessutom viktigt att svara snabbt, eftersom man endast har trettio sekunder på sig! Spelar man BetUP skall man vara på hugget! De som tippar rätt får en- eller flera bonuspoäng och spelet fungerar som en turnering med rankinglista som uppdateras löpande. Unibet önskar belöna topp25% av spelarna med prispengar.

Unibet

När det kommer till live streaming är Unibet ett av de bästa spelbolagen med över 30000 events årligen.

Små Fakta

Kostnad: 50- eller 100 kronor per match (Det finns även free rolls att delta i!)
Erbjuds av: Unibet
Websida:
Premiär: Nyligen.
Spelplats: På nätet
Svarstid: 30 sekunder
Vinstmöjlighet: Topp25% (Unibet har detta målet)

Hur spelar jag på BetUP?

Först och främst måste du vara kund hos Unibet, något du blir väldigt snabbt och enkelt ifall du inte redan är det. Därefter måste du ladda ned BetUP:s unika applikation, särskilt framtagen för spelet. Du registrerar dig sedan på den match du vill följa, betalar kostnaden och inväntar avspark. Vad händer därefter? Följ nedanstående guide.

 • När matchen inleds gäller det att vara redo med mobilen. Rätt som det är kan det nämligen komma påståenden/ frågor som du har trettio sekunder på dig att bemöta. Det kan exempelvis vara: ”Vad inträffar först mellan den första och fjärde matchminuten?”. Svaren kan kan vara: Mål, utspark, frispark, hörna, inkast, ingen av dem.
 • Det gäller att svara snabbt och det gäller att svara rätt. Varje gång du svarar rätt belönas du nämligen med en eller flera poäng. Dessa hjälper dig att klättra på rankinglistan. Kom ihåg att de med 25% högst ranking normalt sett blir tilldelade prispengar vid matchens slut.
 • Ifall du svarar fel är du ute, men du kan köpa in dig till ett nytt spel om du vill.
 • Allt eftersom matchen fortlöper kommer det fler och fler påståenden; samtliga måste leda till korrekta tips för att du skall vara kvar i spelet. Det är en riktig utmaning!
 • Ifall du fortfarande är med i spelet när matchen är över har du goda möjligheter att vinna pengar.

Vanligt förekommande frågor om spelet

Det förekommer en hel del frågor om spelet. Det underlättar för spelaren om han/hon vet svaret på dem. Vi listar dem nedan och försöker ge vettiga svar.

 • Hur fungerar ‘hastighetspoängen’? Desto snabbare du är desto fler hastighetspoäng får du, mycket enkelt förklarat förlorar du en hastighetspoäng för varje sekund du väntar med svar. Den högsta hastighetspoängen du kan få är 30 och den lägsta är 1.
 • Går det att använda Unibets ‘bonuspengar’ till spelet? Nej, det gör det inte. Du måste satsa riktig cash för att spela.
 • När kan jag registrera mig/avregistrera mig? Du kan registrera dig efter att matchen har inletts, men dock senast under den tredje rundan, det vill säga inför det tredje tipset. Det går att avregistrera sig på spelet. Men det måste ske, senast två minuter innan avspark.

Fördelar och nackdelar med BetUP

Nedan listas ett antal fördelar och nackdelar förknippade med spelet.

Fördelar med spelet:

 • Spelet erbjuder en helt ny och interaktiv typ av livebetting, för de som tycker om att följa fotbollsmatcherna på teve, och som samtidigt gillar den typ av online-turneringar som spelet faktiskt är.
 • BetUP erbjuder free rolls, för de som hoppas kunna kratta ihop lite pengar, utan att behöva gå in med någon satsning.
 • Du spelar BetUP med en app som ger dig full frihet samtidigt som du ser på matchen. Appen har stor del i spelets framgång, och är dessutom en riktigt trevlig innovation. Det är härligt att titta och heja, och samtidigt tippa, att vara med i turneringen och tävla om rankingplatser, allt i ett.
 • För den som vinner pengar sätts de snabbt in på Unibet- kontot. Normalt sett inom ett par minuter. Det kan i undantagsfall dröja lite längre, men det går på det hela taget riktigt snabbt.

Nackdelar med spelet:

 • Det här är ett livebetting spel, och det gäller att kunna följa matchen, att vara på hugget när frågorna haglar, något som är kul för många, men… det kan vara en nackdel för den/de som inte har möjlighet att vara 100% fokuserad i 90 minuter.
 • Du måste ha möjlighet att kunna följa matchen, rent fysiskt, antingen på teven, eller på datorn. Det är väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, att spela om du inte samtidigt ser på drabbningen i fråga.

Unibet

När det kommer till live streaming är Unibet ett av de bästa spelbolagen med över 30000 events årligen.

Sammanfattning

BetUP är ett nytt spännande livebetting spel för den/de som tycker om att följa fotbollsmatcherna på datorn eller teven, och att hänga med på ett underhållande online spel på samma gång. Spelet är uppbyggt såsom en turnering. Du vinner normalt sett pengar på att var bland de 25% bästa spelarna vid matchens slut. Det här är ett riktigt kul spel på många sätt, och ett riktigt kunskapsspel för de som är duktiga på fotboll. Det kan verka dyrt att spela, det kostar minst 50 kronor, men du får å andra sidan mycket för pengarna, och kan vinna riktigt fina priser om du hamnar högt upp på rankinglistan, när spelet är över. Till spelet följer också den unika spelappen, där du kan spela och hänga med i drabbningen samtidigt. Appen är en mycket stor anledning till spelets unika attraktionskraft. Vi tycker absolut att du skall testa på spelet, och eftersom du måste ha ett Unibet- konto för att får spela BetUp, är väl det här ett lysande tillfälle att skaffa konto. På Unibet finns nästan allting i spelväg.