Hur spelar man Superscore

Superscore – Bombens generöse tvilling

Superscore är Unibets nya generösa konkurrent till Oddset Bomben. Spelet ger väldigt ofta riktigt saftiga odds, och skapar rejäla prissummor att ta del av. Målet med Superscore är att tippa de exakta matchresultaten i ett par matcher; det handlar alltså om att gissa den exakta målskörden för både hemma- och bortalaget. Du kan spela enkelrad, eller med garderingar; system även kallat. För varje extra målresultat du gissar på ökar spelets kostnad. Spelet kan som sagt ge oerhört höga odds och det finns därmed goda möjligheter att vinna riktigt fina pengar. Utbetalningsgraden för Superscore är riktigt hög; omkring 80%, att jämföra med utbetalningsgraden för Oddset Bomben från Svenska Spel, vilket betalar tillbaka cirka 70% till spelarna.

Små Fakta

Erbjuds av: Unibet
Websida:
Premiär: Nyligen.
Radpris: 0,10 euro
Spelplats: På nätet
Vinsten: Beror på odds och satsad peng

Hur spelar jag på Superscore?

Det är inte svårt att spela på Superscore, du måste dock först ha ett konto på Unibet. Det skaffar du snabbt och lätt på deras hemsida. Nästa steg är att hitta spelkupongen, den finns under menyfliken ‘Odds’ på hemsidan.

 • Börja med att bocka i rutan för Superscore, välj sedan vilken kupong du vill spela, det finns nämligen ofta skilda spel för olika dagar. Fyll därefter i kupongen.
 • Du kan fylla i så litet som en rad, vilket innebär endast ett vinstresultat för varje match, du kan också fylla i fler antal mål i ‘målrutorna’. För varje extra mål du kryssar för stiger kostnaden, och man säger att du spelar ett system, med olika utgångar.
 • Ifall du behöver ha hjälp med att bena ut vilket lag som är vilket, eller om du helt enkelt är för lat för att riktigt vilja använda ”de små grå” finns Unibets spelhjälp. Du väljer då endast hur mycket pengar du vill spela för och klickar på knappen ”skapa”. Snabbhjälpen ger dig därmed ett förslag till spel; vilket går finfint att justera i, efter eget tycke och smak, därefter.

Vanliga frågor om spelet

Det förekommer en hel del typer av allmänna frågor om spelet. Vi går igenom dessa nedan, och ger dig chansen att få svaren innan du testar på det.

 • Vad händer ifall en match blir inställd? Om en match blir inställd tas den bort från kupongen, och då anses alla tippade resultat vara korrekta.
 • Återbetalas vinsten för en ogiltigförklarad match som har garderats? Nej, det gör den inte, men antalet olika kombinationer i systemet multipliceras med vinsten.  
 • Kan ett spel ändras eller annulleras? Nej, när spelet har registrerats kan det varken annulleras eller justeras. Det ligger fast.
 • Hur stor blir vinsten? Superscore är ett poolbetting-spel, vilket innebär att insatserna från alla spelare slås ihop till en pott som ligger till grund för samtliga prispengar. Det går alltså inte att på förhand veta hur stor den potentiella vinsten kan bli. Du kan dock se nuvarande odds under ‘oddskalkylatorn’ på spelets verktygsmeny.
 • När betalas vinsten ut? Vinsten betalas ut till ditt spelkonto en eller ett par timmar efter att alla matcher på kupongen har avslutats.

Fördelar och nackdelar med Superscore

Nedan listas ett antal fördelar och nackdelar förknippade med spelet.

Fördelar med spelet:

 • Det är väldigt lätt att spela på Superscore. Kupongen drivs av Kambi Sportsbok och den är lätt att förstå och använda. Det finns gott om information under verktygsmenyn till höger på sidan, och det är på det hela taget lätt att förstå och använda spelet.
 • Spelet erbjuder gott om spelhjälp; det finns exempelvis den så kallade ‘snabbhjälpen’ som snabbt tar fram ett system åt dig, med hjälp av de nuvarande matchoddsen.
 • Utbetalningsgraden är hög; spelarna återfår nämligen omkring 80% av sina insatser i form av prispengar.
 • Det är riktigt billigt att spela på Superscore; den lägsta kostnaden är omkring 1 krona, vilket är priset per rad. Du kommer undan med ett fint system på mellan tio eller tjugo kronor. Du har därmed chans att vinna riktigt fina pengar på en pytteliten satsning.

Nackdelar med spelet:

 • Spelet är inte omedelbart. Det har samma nackdel som många andra spel inom samma genre. Efter att ha lämnat in kupongen måste du nämligen vänta en viss tid på resultatet. Du vet under den här tiden inte ifall du kommer att vinna eller exakt hur mycket du i så fall får ut i cash. Det här kan vara en trevlig spänning vissa, men för andra spelare kan det vara en negativ stress.
 • Det är svårt att tippa rätt på Superscore, ifall du inte skapar riktigt stora system, vilket är dyrt. Att gissa det exakta målresultatet är aldrig lätt, och Superscore är inget undantag. Det här gör vissa spelare frustrerade, och om du är en av dem skall du kanske testa 1 X 2 istället, men å andra sidan, ifall du gillar att verkligen utmana dig själv, då kan det här spelet vara något för dig!

Sammanfattning

Superscore är en nykomling i spelsammanhang; det är ett generöst alternativ till några av odds-spelen från Svenska Spel, eftersom utbetalningsgraden är högre. Spelet finns tillgängligt hos Unibet och du behöver endast ett spelkonto för att vara med och spela. Det är ett spel med enkla menyer, tydlig design och bra information. Det är därmed enkelt för nybörjaren att testa på det. Det är ett intuitivt spel som de allra flesta snabbt kan förstå. För den riktigt late soffliggaren, eller för (den osäkre) nybörjaren finns ‘snabbhjälpen’. Det är en enkel och väl fungerande snabbhjälp som Unibet erbjuder alla sina spelare. Sammanfattningsvis erbjuds spelaren ett fartfyllt, utmanande och intressant odds-spel med god utbetalningsgrad, lättförståeliga menyer och god information. Det är ett bra spel för dig som vill testa på något annat än Svenska Spel. Tveka inte! Skaffa ett spelkonto på Unibet nu, spela på Superscore och öka konkurrensen på spelmarknaden.