Hur spelar man Supertoto

Supertoto – Stryktipset 2.0 (vi skojar inte)

Supertoto är Unibets nya flaggskepp, och med rätta! Det är nämligen ett riktigt välkonstruerat pool-betting stryktips-spel som erbjuder mycket spel för pengarna, och som består av flera olika intressanta varianter. Supertoto är spelet som, till väldigt stor del, liknar Stryktipset, men där det också finns en hel del skillnader; vissa av dem är rejäla fördelar för Supertoto. Det är faktiskt svårt att finna några rejäla nackdelar med Supertoto, jämfört med Stryktipset.

Unibet

När det kommer till live streaming är Unibet ett av de bästa spelbolagen med över 30000 events årligen.

Många varianter och fin utdelning

Supertotos tipskupong liknar den klassiska Stryktipskupongen och målet med spelet är, precis som avseende Stryktipset och andra spel, att tippa 1 X 2 på några väl utvalda bataljer. Den normala storleken på kupongen är 14 matcher. Det finns även kuponger som består av 8, 10, eller 12 matcher. Dessa kuponger kallas Supertoto Extra. Spelet är mycket billigt och kostar endast 10 euro cents per rad. Vill du gardera; dvs. att tippa på flera olika kombinationer av resultat, ökar kostnaden men också vinstchansen. Vidare erbjuder Supertoto en riktigt fin utbetalningsgrad på omkring 80-90%. Jämför vi den med Stryktipsets utdelning inser vi snabbt hur bra Supertoto egentligen är. Stryktipset delar nämligen ut 65%.

Små Fakta

Erbjuds av: Unibet
Websida:
Premiär: Nyligen
Radpris: 0,10 euro
Spelplats: På nätet
Vinsten: Beror på odds och satsade stålar

Hur spelar jag på Supertoto?

Det är enkelt att spela på Supertoto. Du måste dock först skaffa ett spelkonto hos Unibet. Det får du snabbt och lätt på hemsidan. Nästa steg är att hitta spelkupongen, den finns under menyfliken ‘Odds’.

 • Börja med att kryssa i rutan för Supertoto. Välj därefter den kupong du önskar spela med, det finns nämligen olika typer av tipskuponger att välja mellan, alla med olika storlek och datum. Fyll därefter i den kupong du har valt.
 • Du kan välja att lämna in en eller flera tipsrader. En enkel tipsrad innebär att du endast satsar på ett resultat per match. Ifall du väljer mer än ett resultat heter det att du garderar; då går kostnaden upp, men vinstchansen ökar också. Om du garderar en eller flera matcher ökar alltså antalet rader på samma gång. Det här kallas för ett systemspel.
 • Ifall du vill ha hjälp med din kupong finns Unibets eminenta ‘snabbhjälp’ att tillgå. Den finns under verktygsmenyn och kan göra ditt spelande mycket lättare. Du behöver endast mata in kostnaden för din kupong för att ‘snabbhjälpen’ ska ta fram en färdig systemrad, efter befintliga odds på respektive drabbning.

Flera olika typer av kuponger

Supertoto erbjuder några olika typer av kuponger, vilka kommer med lite olika typer av regler och annat. Dessa kuponger listas nedan, med en kort förklaring till varje.

 • SUPERTOTO 14. Det här är den vanligaste och mest populära av kupongerna från Supertoto. Den kallas för Supertoto 14- kupongen. Den består som namnet antyder av fjorton matcher och den går att spela en gång per vecka. Du vinner pengar från 11 rätt och uppåt. Det finns varianter av kupongen som kallas för XL samt för XXL. Detta indikerar att det finns extra prispengar att hämta ut.
 • SUPERTOTO EXTRA. Det dyker också upp ett antal Supertoto Extra- kuponger varje vecka. Dessa består oftast av 8, 10 eller 12 matcher. Kupongstorleken beror på antalet intressanta matcher som spelas just den dagen. Kostnaden för Supertoto Extra varierar något men den är oftast mellan 10 och 50 euro cents beroende på kupongstorleken. Prispengar betalas normalt sett ut till de som har flest respektive näst flest rätt.
 • SUPERTOTO TENNIS. Den tredje typen av Supertoto kallas för Supertoto Tennis. Den här spelvarianten går ut på att tippa utfallet på några väl utvalda Head-to-Heads. Det här innebär att två spelare ställs mot varandra vid varje tillfälle.

Vanliga frågor om spelet

Det förekommer många olika typer av frågor om spelet. Vi listar några av de vanligaste här nedan. Håll till godo!

 • Vad händer ifall en match blir inställd? Om en match råkar bli inställd räknas alla utfall (1 X 2) som korrekta.
 • Kan ett spel ändras eller annulleras? Nej, du kan varken ändra eller annullera ditt spel. När du har lagt det och betalat för det ligger det fast.
 • Hur stor blir vinsten? Supertoto är ett pool-baserat spel. Det innebär att insatserna från samtliga spelare slås ihop till en pott som ligger till grund för prispengarna. Det går alltså inte att på förhand veta hur stor den potentiella vinsten kan bli. Du kan dock se nuvarande odds under ‘oddskalkylatorn’ på spelets verktygsmeny.
 • När betalas vinsten ut? Vinsterna betalas ut en eller ett par timmar efter avslutat spel.
 • Varifrån hämtas matcherna? Matcherna hämtas från ett flertal av Europas största ligor, såsom Premier League, Primera Division, Serie A och Bundesliga.

Unibet

När det kommer till live streaming är Unibet ett av de bästa spelbolagen med över 30000 events årligen.

Fördelar och nackdelar med Supertoto

Nedan listas ett antal fördelar och nackdelar förknippade med spelet.

Fördelar med spelet:

 • Det är mycket enkelt att spela på Supertoto. Kupongen drivs av företaget Kambi Sportsbok och är en lätt och okomplicerad historia. Du erbjuds gott om användbar information. Information och hjälp finns under verktygsmenyn, längst till höger på sidan. På det hela taget är kupongen lätt att använda och förstå.
 • Du erbjuds gott om spelhjälp när du spelar; den så kallade ‘snabbhjälpen’ finns bland annat att tillgå. Den tar snabbt fram ett system åt dig, med hjälp av nuvarande matchodds.
 • Utbetalningsgraden är riktigt hög; spelet delar nämligen ut mellan 80-90% i form av prispengar. Att jämföra med Stryktipset som erbjuder omkring 65% i utdelning.
 • Supertoto är precis som Superscore, billigt att spela på. Supertoto 14 kostar 10 euro cents, Supertoto Extra något mer. På det hela taget är det dock ett spel som de allra flesta kan vara med på, så länge du har ett spelkonto hos Unibet, vilket du för övrigt skaffar enkelt.

Nackdelar med spelet:

 • Supertoto är inte ett direkt spel. Det innehar samma stora nackdel som många andra spel inom samma kategori. Efter att ha lämnat in kupongen måste du nämligen snällt hålla ut en viss tid och vänta på resultatet. Innan matcherna är färdigspelade är vinstchans och vinstsumma okänd. För vissa människor är den här ovissheten en trevlig och kul spänning, men för många andra är det en tid av oro och stress.