Oddset – LÅNGEN

Oddset Lången – Sveriges populäraste odds

Oddset Lången är ett odds-spel från Svenska Spel. Spelet Lanserades 1986 av dåvarande Tipstjänst. Tipstjänst bildade 1997 Svenska Spel tillsammans med Penninglotteriet. Idag finns det en mängd olika odds-spel från Svenska Spel, såsom Oddset Bomben (som går ut på att förutse målresultaten från några matcher). Oddset Lången är dock fortfarande det populäraste odds-spelet från Svenska Spel. Kanske tack vare den enkla men ändå mångfacetterade spelidén. Oddset Lången går ut på att förutsäga resultatet (1X2) på valfritt antal matcher mellan ett och tio. Du väljer som sagt själv hur många matcher du vill satsa på. Oddsen från respektive batalj multipliceras med varandra. Du vinner pengar endast ifall du har rätt på alla matcher. Det hela är en delikat uppgift. Färre matcher innebär större vinstchans, medan fler matcher betyder högre odds, och därmed större vinst. Du kan spela på en mängd olika sporter, såsom fotboll, ishockey, handboll, bandy, tennis och golf.

Små Fakta

Kostnad: Lägst 10 kr och högst 500 kr
Minsta spel på nätet: 1 match per rad
Minsta spel i butik: 2 matcher per rad (undantaget är matcher markerad med s, som betyder singel)
Erbjuds av: Svenska Spel
Webbsida: https://www.svenskaspel.se/oddset
Premiär: 1986
Kan spelas på nätet: ja

Hur spelar jag på Oddset Lången?

Oddset Lången går till på följande vis. Du väljer mellan en stor mängd olika sporthändelser. När du har hittat en match eller tävling du vill spela på markerar du din förutsägelse på kupongen. Du väljer därefter ytterligare ett antal tävlingar, upp till max tio stycken. Oddsen för dessa tävlingar kombineras samma till totalt odds för ditt spel.

 • Ifall du spelar system ökar vinstchansen. Du väljer mellan Dubbel (3-6 matcher), Trippel (4-6 matcher), och Fyrling (5-6 Matcher).
 • Var spelar jag? Dels hos Svenska Spels spelombud, som både är stora och små butiker, och dels på svenskaspel.se/oddset
 • Om jag ångrar mig? Du kan inte ångra eller annullera spel på Oddset. Det finns en allmän regel som säger att Oddset Lången-spel inte kan annulleras senare än 15 minuter efter att ‘vadet har registrerats i centraldatorn’. I praktiken innebär det här att spelet inte kan ångras.

LÄS MER – Så blir du en vinnare på oddset lången

Systemspelen

På Oddset Lången erbjuds du tre typer av systemspel. Dessa förklaras i sin helhet nedan.

 • Följande system går ut på att göra förutsägelser för 3-6 matcher. Ditt system är alla möjliga dubblar som spelet tillåter. Beroende på hur många matcher du har spelat på rör det sig om följande variation: 3, 6 , 10 och 15.
 • Detta system går ut på att gissa resultatet för fyra till sex matcher. Systemet representerar samtliga tripplar som kan kombineras fram utifrån de valda matcherna. Möjliga kombinationer blir därmed 4, 10 och 20.
 • Här väljer du fem eller sex matcher. Här består systemet av kombinationer av samtliga fyrlingar som kan bildas. Variationen blir 5 respektive 15.

Fördelar och nackdelar med Oddset Lången

Nedan listar vi ett antal fördelar och nackdelar associerade med spelet.

Fördelar med Oddset Lången:

 • Till skillnad från exempelvis Stryktipset kan du på Oddset Lången satsa pengar på en mängd olika sporter.
 • Spelet har som många andra inom genren en social aspekt. Vi träffas nämligen gärna och pratar om resultat, framtida tips och om sport i allmänhet.
 • Utbetalningsgraden är relativt hög, 70 %. Detta är en hög siffra för att vara från Svenska Spel. Stryktipset och Europatipset har utbetalningsgrader på 65 % i form av erhållna vinster. Utbetalningsgraden hos Svenska Spel är dock låg jämfört med vissa privata alternativ, där den ibland kan ligga på över 90 %. Svenska Spel förklarar sin låga utbetalningsgrad med att delar av de intjänade pengarna går tillbaka till staten i form av cash till statskassan.
 • Oddset Lången är inte ett spel där turen är det huvudsakliga, och för att lyckas väl är det en stor fördel om du är insatt i idrotten. Man säger att det finns ett skicklighetsmoment, både avseende kunskap om sporten men även avseende odds i allmänhet.

Nackdelar med Oddset Lången:

 • Spelet är inte omedelbart. Du kan bara spela vid vissa tidpunkter, när matcher erbjuds, och du måste dessutom vänta ett tag på slutresultatet. Det skiljer sig därför från spel som Triss och kasinospel.

Sammanfattning

Oddset Lången är ett mångfacetterat men ändå enkelt spel som erbjuder stor spelvariation inom en stor mängd sporter. Du väljer själv hur många tävlingar du vill satsa på och du kan anpassa svårighetsgraden. Spelet erbjuder ett skicklighetsmoment samt trevligt socialt umgänge. Det är ett spel där du kan underhålla dina geniknölar avseende sport och odds. Svenska Spel har i Oddset Lången skapat ett kapabelt spel för alla som gillar sport och spel. Spelet är dock inte särskilt snabbt, och du måste vänta på att respektive sporthändelse ska äga rum innan du får ditt resultat. Att ha gott tålamod är en dygd i detta spel. Att tålmodigt vänta på slutresultatet efter att du har gjort din satsning är nämligen viktigt, för att därigenom få reda på om du har vunnit eller inte. Spelet är kopplat till särskilda sporthändelser, vilket ger det dess specifika form. Det har hög utbetalningsgrad, för att vara ett spel från Svenska Spel, den är lägre än från vissa privata aktörer på spelmarknaden, men för att vara ett spel från det statliga ägda Svenska Spel är vinstchansen väldigt god. Oddset Lången har många fördelar gentemot exempelvis Stryktipset och är definitivt värt att testa på. Se nedan på dessa tre fördelar med Oddset Lången:

 • Du får välja mellan en stor mängd olika sporter
 • Du har stor valmöjlighet avseende antalet matcher
 • Du kan enkelt justera ditt odds via de system som erbjuds

Oddset Lången är ett folkspel för det individuella folket.

Vi önskar dig lycka till!