Oddset – LIVE

Oddset Live – Svenska Spels livebetting

Svenska Spel erbjuder en egen variant av livebetting. Denna tjänst kallas Oddset Live. Det är ett odds-spel som spelas samtidigt som en sporthändelse pågår. Du får då olika alternativ och valmöjligheter till spel under tiden som tävlingen är igång. Odds och annat uppdateras löpande; det gäller att vara på hugget och reagera snabbt. Ifall du lägger ett vad på någon framtida händelse låses oddset för detta spel fast och pengarna dras från ditt spelkonto. Ifall du vinner får du in vinsten på ditt konto inom några minuter. Du måste dock ha ett konto hos Svenska Spel för att kunna spela, samt en dator eller mobil med internetuppkoppling. Oddset Live är ett kul spel för de som gillar att följa matcher i realtid, det är ett actionfyllt sätt att spela på en idrottstävling och det kan göra tävlingen eller matchen mer intressant.

Små Fakta

Kostnad: Minsta spel är 10 kronor
Erbjuds av: Svenska Spel
Webbsida: https://www.svenskaspel.se/oddset
Kan spelas på nätet: Ja
Kan spelas i butik: Nej

Hur spelar jag på Oddset Live?

På Svenska Spels sida för Oddset ser du vilka matcher som är live just nu, och för dessa kan du välja valfritt livespel, du kan då se hur de olika oddsen uppdateras i realtid.

 • Var spelar jag? Du spelar antingen via datorn, på Svenska spels hemsida, eller så laddar du ned en särskild programvara till mobilen, som gör att du kan spela även i den. Du kan antingen finna denna programvara direkt hos svenskaspel.se eller så kan du skicka ett SMS till numret 71160 med texten SVENSKA SPEL.
 • Om jag ångrar mig? Det går inte att ångra ditt spel på Oddset Live.
 • När får jag min vinst? Vinsten sätts in på ditt spelkonto någon eller några minuter efter att du har vunnit. Du kan därmed fortsätta att spela live och därmed använda din vinst till nya satsningar i realtid. Det är jättebra, det innebär nämligen att spelet verkligen är live.
 • Följ tävlingen på Svenska Spels webb-tv. Matcher och tävlingar sänds ofta på Svenska Spels egen live-tv, och du kan då följa tävlingen där, du behöver alltså inte ha något särskilt tv-abonnemang för att följa matchen, då detta erbjuds.
 • Oddsen uppdateras löpande. Oddsen för spelet uppdateras löpande, vilket gör det kul att vara med och spela. Du kan vara med och välja det odds som passar dig genom att endast göra en satsning när oddsen har nått den nivå som du tycker är korrekt. Det ger en valfrihet och en spänning som inte många andra odds-spel erbjuder.
 • Målservice och liverättning erbjuds alltid. Målservice och liverättning hjälper dig att följa en match. Matchens eller tävlingens resultat uppdateras i realtid vilket är jättebra, särskilt ifall du av någon anledning inte har möjlighet att faktiskt titta på den.

Fördelar och nackdelar med Oddset Live

Nedan listar vi ett antal fördelar och nackdelar associerade med spelet.

Fördelar med Oddset Live:

 • Eftersom du kontinuerligt kan lägga vad i realtid har du möjlighet att höja spänningen rejält. En match, som annars inte hade varit särskilt intressant blir nu mycket trevlig att följa.
 • Spelet har som många andra inom genren en social aspekt. Vi träffas nämligen gärna och pratar om resultat, framtida tips och om sport i allmänhet. I denna form av Oddset kan vi dessutom tillsammans följa med i tv-soffan och lägga löpande satsningar på matchen i fråga.
 • Vinster sätts snabbt in på ditt konto. Det är både bra och användbart, eftersom dessa vinster då kan användas för att lägga nya vad senare under matchen.
 • Oddset Live är den absolut snabbast varianten av Oddset från Svenska Spel. Jämfört med de andra typerna av Oddset, som är relativt långsamma spel, är Oddset Live riktigt snabbt. Det är definitivt något för dig som gillar spel med action i.
 • Svenska Spel erbjuder ofta egen webb-tv, det är riktigt schysst, eftersom du då har betydligt lättare att följa matchen utan att tvingas teckna något särskilt typ av sportabonnemang på din tv. Dessutom erbjuds målservice och liverättning. Det här är flera bra hjälpmedel för att du som följer sporten skall kunna få ut så mycket som möjligt av en match eller tävling.

Nackdelar med Oddset Live:

 • Utbudet är relativt klent hos Oddset Live, jämfört med många privata spelbolag. Några av de sporter som erbjuds är fotboll, hockey, handboll och innebandy. Det är ett mycket magert utbud i jämförelse med de privata aktörer som också erbjuder livebetting, och det är något Oddset Live borde göra något åt för att bli ännu mer konkurrenskraftiga i framtiden.

Sammanfattning

Oddset Live är ett mycket passande spel för dig som gillar odds men som vill ha lite mer fart och action jämfört med de vanliga odds-spelen. Oddset Live är ett snabbt spel, där du i realtid spelar på din favoritsporthändelse, såsom fotboll eller hockey. Spelet är bra för dig med spelkonto hos Svenska Spel, det är för övrigt ett krav för att kunna spela spelet. Spelet erbjuder snabb vadslagning och snabb utbetalning av dina vinster, inom ett par minuter är de normalt sett inne på ditt spelkonto. För er som gillar den sociala aspekten av spelandet är Oddset Live också ett mycket trevligt spel, inte nog med att ni kan diskutera sagda matcher innan deras inledning, ni kan också spela tillsammans live, och låta ordet vara fritt. Varför inte satsa en slant ifall ni inte håller med varandra? Bevisa era respektive teser, eller få dem motbevisade. Ett stort problem med Oddset Live jämfört med de privata spelbolagens livebetting är att Svenska Spels utbud på live-matcher är begränsade. Det här är något Svenska Spel bör arbeta med för att bli ännu mer konkurrenskraftiga. Oddset Live är något för dig som gillar Svenska Spel och Oddset men saknar actionmomentet i det vanliga odds-spelandet. Oddset Live är ett spel som verkligen sätter ordet ACTION framför ordet ODDS-SPEL.