Oddset – MATCHEN

Oddset Matchen – Spela på en match

Oddset Matchen är ett bettingspel från Svenska Spel, där den enskilda matchen står i fokus. Målet är att gissa det exakta slutresultatet i en unik drabbning, och ifall du vill, i flera drabbningar. Spelet erbjuder matcher i följande sporter: fotboll, ishockey, bandy, innebandy och handboll. Spelet är i grunden enkelt. På din spelkupong markerar du vilket resultat du tror att matchen slutar med, du kan även markera flera olika resultat. Man säger då att du spelar med system. Oddset Matchens största fördel är också dess största nackdel, det är nämligen väldigt svårt att tippa det exakta resultatet i en match, men svårigheten ger också spelet högre odds jämfört med till exempel Oddset Lången.

Små Fakta

Kostnad: Lägst 10 kr och högst 500 kr
Erbjuds av: Svenska Spel
Webbsida: https://www.svenskaspel.se/matchen
Kan spelas på nätet: ja
Utbetalningsgrad: 70%

Hur spelar jag på Oddset Matchen?

Oddset Matchen spelas på följande sätt: Du väljer först vilken sport du vill spela på och därefter vilken match. När du har hittat en match du vill spela på bestämmer du det exakta resultatet du vill satsa på, du kan därefter välja flera matcher om du vill.

 • Du kan ägna dig åt systemspel på Oddset Matchen, du får då ägna dig åt så kallade manuella system, där du bockar för flera olika slutresultat, för att på så vis öka vinstchansen.
 • Var spelar jag? Dels hos Svenska Spels spelombud, som både är stora och små butiker, och dels på svenskaspel.se/matchen
 • Om jag ångrar mig? Det går att ångra ditt spel på Oddset Matchen. Det kan göras maximalt trettio minuter efter att du har lagt spelet i fråga. Har du lagt det hos ett ombud måste annulleringen äga rum i den terminal där spelet lades. Annullering kan dock ske högst fem minuter efter spelstopp.
 • Vad kan jag vinna på Oddset Matchen? Den vinst du kan få beror på din insats och på det odds som har sats av Svenska Spel. Oddset ändras löpande fram till spelstopp och beror på hur många som sätter sina pengar på ett visst resultat. Oddset Matchen har ett så kallat löpande odds, vilket innebär att det inte låses fast förrän när spelstoppet äger rum. Du vet därmed inte vad det slutliga oddset blir innan spelstoppet sker.
 • Vad är Xperten? Xperten är Svenska Spels egen Glenn Strömberg. Det är en maskerad man som vet allt om sport, skämt åsido så är det en panel av experter som assisterar Oddset med att gissa resultat. Xperten kan hjälpa dig med att tippa, du kan få hjälp med delar av ditt tips, eller hela.

Fördelar och nackdelar med Oddset Matchen

Nedan listar vi ett antal fördelar och nackdelar associerade med spelet.

Fördelar med Oddset Matchen:

 • Oddset Matchen erbjuder matcher från ett flertal sporter, för nu: fotboll, ishockey, handboll, bandy och innebandy.
 • Spelet assisterar dig med att vässa din sociala ådra. Det är ett spel som uppmuntrar oss att bli mer sociala. Att träffas nere i butiken, över en kaffe eller över en rejäl pizza i pizzabutiken nere på hörnet för att diskutera matcher. Det är spelet där vi kan snacka om lag, ligor och spelare med mera. Vi spelar kanske på samma match, eller så gör vi inte det.
 • Utbetalningsgraden är relativt hög, 70 %. Detta är en hög siffra för att vara från Svenska Spel. Stryktipset och Europatipset har utbetalningsgrader på 65 % i form av erhållna vinster. Turspelen Lotto och Joker har utbetalningsgrader på 45% respektive 39,7%.
 • Oddset Matchen är ett spel där du kan vårda och utveckla din kunskap om spel, idrott och odds med mera. Det är inte ett spel där turen är det viktigaste. Man säger att spelet har ett skicklighetsmoment. Vi som spelar är entusiaster, vi gillar att spela och vi gillar idrotten.
 • Du kan spela på Oddset Matchen varje dag, det här är väldigt mycket jämfört med exempelvis Stryktipset som endast erbjuder ett spel i veckan. Du kan dock enbart spela 12 matcher om dagen, vilket är lite jämfört med spel som triss eller roulette, där du kan spela i princip hela tiden.

Nackdelar med Oddset Matchen:

 • Spelet är inte det långsammaste i Oddset-familjen, det är dock inte snabbt jämfört med många andra spel. Du får bara spela en viss mängd gånger per dag. Du måste dessutom vänta på att matchen avgörs innan du får ditt resultat. Det här kan vara saker som otåliga spelare inte gillar.
 • Oddset Matchen har rullande odds, vilket innebär att oddset inte fastställs förrän spelstopp äger rum. Det är ett osäkerhetsmoment som gör att många spelare väntar in i det sista med att lägga sitt vad, vilket i sin tur kan gör att oddset hoppar på slutet eftersom ett stort antal satsningar kommer in i systemet på en gång.

Sammanfattning

Oddset Matchen är ett spel från Svenska Spel som går ut på att gissa det exakta resultatet i en, eller om du så vill, flera matcher. Spelet är ett mecka för oss sportentusiaster, eftersom vi här verkligen kan göra en djupdykning ner i idrottens underbara värld. Eftersom spelet går ut på att kunna så mycket som möjligt om en enskild match är det en stor fördel för oss som verkligen gillar att läsa på. För dig som inte gillar att göra djupdykningar kan du dock använda Svenska Spels egen experthjälp, som kallas Xperten. Den kan hjälpa dig att tippa. Oddset Matchen kostar från 10 kronor, upp till 500 kronor, och är därmed inte dyrt att spela på. Oddset Matchen är ett snabbt spel jämfört med många av de andra sportspelen från Svenska Spel. Du kan spela flera gånger per dag, vilket i sig inte behöver vara något negativt. Spelet är dock långsamt jämfört med riktigt snabba kasinospel. Oddset Matchen har en social aspekt, det är spelet där ni polare verkligen kan utmana varandra. Varför inte visa var skåpet skall stå i en riktig mano-a-mano?