Oddset – POWERPLAY

Oddset Powerplay – Hockeyodds!

Oddset Powerplay är ett nytt tillskott till Svenska Spels Oddset-familj. Det hade premiär så sent som år 2009 och är helt och hållet inriktat på ishockey. Oddset Powerplay är uppdelat på två separata delar. Den ena är ett stryktips på åtta matcher med spelstopp på torsdag. Den andra är ett spel som kallas Head-to-head (H2H). Det går ut på att satsa på vilken av två förvalda hockeyspelare som gör mest mål. Du spelar bägge spelen på samma tipskupong. Mer information om H2H finns längre ned i denna guide.  Matcherna du spelar på är utvalda av Svenska Spel och tas från olika hockeyligor som exempelvis SHL, NHL och Allsvenskan. Ett tips består oftast av matcher från flera olika ligor. För varje match tippar du hemmaseger, bortaseger eller oavgjort resultat. För att du skall vinna på Oddset Powerplay måste du ha alla rätt. Vinstsumman är olika från tillfälle till tillfälle. Du kan spela manuella system på Oddset Powerplay, så kallade M-system. Du kan göra maximalt sju helgarderingar plus en halvgardering.

Små Fakta

Kostnad per rad: 1 kr, 2 kr, 5 kr och 10 kr
Vinsumma: Varierar från gång till gång
Utbetalningsgrad: 70 %
Typ av spel som erbjuds: 2 stycken (tipsrad & H2H)
Erbjuds av: Svenska Spel
Webbsida: https://www.svenskaspel.se/powerplay
Premiär: 2009
Kan spelas på nätet: ja

Hur spelar jag på Oddset Powerplay?

Oddset Powerplay spelas på följande sätt: Gå först till din spelbutik eller surfa in på Svenska Spel. Välj därefter ut tipskupongen för Oddset Powerplay, som då antingen är digital eller på vanligt papper. Markera ditt tips på kupongen, för respektive match. Målet är att gissa huruvida hemmalaget eller bortalaget vinner matchen, eller om drabbningen slutar oavgjort. Du kan även spela manuella system, så kallade M-system. Du kan också spela H2H (Head-to-head). Se längre ned.

 • Ifall du spelar system ökar vinstchansen. På Oddset Powerplay kan du endast spela så kallade M-spel (manuella system). Du spelar då med hel- och halvgarderingar. En halvgardering innebär att du säkrar matchen till två tredjedelar. En helgardering innebär tre kryss av tre möjliga, och ett helt säkert spel.
 • Var spelar jag? Dels hos Svenska Spels spelombud, som är både stora och små butiker, och dels på svenskaspel.se/powerplay
 • Om jag ångrar mig? Du kan inte ångra eller annullera spel på Oddset Powerplay.
 • Kan jag få experthjälp? Du kan få hjälp av Svenska Spels expert, Xperten så kallad. Xperten är en summering av expertråden från flera duktiga hockeyexperter. Dessa kommer med fina råd som summeras och bildar en stryktipsrad du kan ha som stöd.
 • När kan jag spela? Du kan registrera ditt spel från måndag lunch till torsdagens spelstopp.
 • På vilka matcher kan jag spela? Du spelar enbart på hockeymatcher på Oddset Powerplay. Svenska Spel väljer ut åtta matcher som du kan spela på, dessa är handplockade från olika ligor, som till exempel SHL, NHL och Allsvenskan med flera.

Head-to-head (H2H)

Spelet går ut på att gissa vilken av de två utvalda spelarna på din tipskupong som gör flest mål under en match. H2H-matcher är utmärkta med gula hjälmar på tipskupongen för att du lättare skall se vilka de är. Den spelare som gör flest kassar vinner utmaningen.

Fördelar och nackdelar med Oddset Powerplay

Nedan listar vi ett antal fördelar och nackdelar associerade med spelet.

Fördelar med Oddset Powerplay:

 • Till skillnad från exempelvis Stryktipset är Oddset Powerplay inriktat på ishockey. Det här är ett spel för oss som älskar hockeyn och allt som rör sporten.
 • Oddset Powerplay har som många andra spel en social dimension. Varför inte skaffa lite nya vänner genom det?
 • Utbetalningsgraden är relativt hög, 70 %. Detta är en hög siffra för att vara från Svenska Spel. Stryktipset och Europatipset har utbetalningsgrader på 65 % i form av erhållna vinster. Utbetalningsgraden hos Svenska Spel är dock ganska låg jämfört med vissa privata alternativ, där den ibland kan ligga på över 90 %. Svenska Spel förklarar sin låga utbetalningsgrad med att delar av de intjänade pengarna går tillbaka till staten i form av cash till statskassan.
 • Oddset Powerplay är inte ett spel där du enbart kan lita till turen, du bör också ha kunskap om ishockey för att lyckas väl. Man säger att det finns ett skicklighetsmoment i Oddset Powerplay, både avseende kunskap om sporten men även angående odds i allmänhet.

Nackdelar med Oddset Powerplay:

 • Det är inte ett särskilt snabbt spel. Du kan endast spela vid vissa tidpunkter, då matcher erbjuds, och du måste vänta ett bra tag på att få slutresultatet. Det skiljer sig därför ganska mycket från spel som till exempel Triss och kasinospel.

Sammanfattning

Oddset Powerplay är väldigt likt spel som till exempel Oddset Lången med den avgörande skillnaden att det helt handlar om hockey. Du spelar på matcher från en mängd olika hockeyligor och kan testa dina hockeyknölar till fullo. Det hela ser ut som ett ministryktips men där du spelar på åtta matcher istället för tolv och där du måste ha alla rätt för att vinna pengar. Spelet ger en fördel till de som har kunskap om sporten och det är kul för oss som tycker om att träffas och tjöta idrott nere i butiken. Hockey är något vi svenskar skall värna om, det är en riktig folksport, och vad kan väl vara bättre än att ge sitt stöd i form av en tipskupong. I Oddset Powerplay kan du även spela ”Head-to-head”. Då väljer du vilken av två spelare som gör flest kassar under en omgång, det är en rolig variant av spelet. Testa gärna på att spela mot bästa polaren, mot farsan, eller varför inte mot syrran, om hon också gillar ishockey!