Att spela på fotboll är den absolut vanligaste bettingen som finns, fotboll är utan tvekan den största sporten i världen. Och eftersom att den är så populär runt om i världen så blir den så klart även populär att spela på. Att spela på fotboll är många fotbollsintresserades hobby. Men hur gör man då för att bli duktig på att spela på fotboll?

Det 1:a du ska göra för att bli duktig på att spela på fotboll är att lära dig om hur oddsen fungerar. Oddsen kommer att visa vad du kommer att måsta betala för att ha en vinstchans på det belopp som oddset representerar.

Det 2:a du ska lära dig är att lära dig så mycket om fotboll som du kan och helst om specifika ligor. Det är svårt att kunna ha koll på alla matcher som spelas, därför är det bättre att du riktar in dig på en specifik liga. Försök få en överblick över hur de olika lagen spelar.

Det 3:e du ska lära dig är att börja göra oddssättningar, leta efter så höga odds som möjligt i de spel du väljer. När du gör din egen oddssättning så ska du försöka ta med all tillgänglig data som du kan hitta om matchen som ska spelas. Och därefter bilda dig en egen uppfattning om vilka odds du tycker är spelbara. Därefter jämför du oddsen emellan de olika spelbolagen och försöker hitta det allra bästa oddset.

Fotbollens Historia

Redan från 1300-talet har man hittat spår av fotboll i länder som Italien, Frankrike och Kina, men man brukar ändå säga att den moderna fotbollen föddes i England. 1872 spelades den första landskampen, som var mellan England och Skottland, matchen slutade 0-0. Det var under sekelskiftet som fotbollen spred sig vidare till Syd- och Nordamerika och till övriga Europa.

Bli bättre att spela på Fotboll

Nyckeln till att bli bättre på att spela på fotboll är: desto mer du vet om de olika lagen som spelar, desto lättare blir det att förutspå slutresultatet. Men något man även bör tänka på är att inte alltid spela på de säkra matcherna, då blir det alltid låga odds. Det är klart att du går med vinst, men hur roligt är det egentligen att vinna 10 kr om du satsat 100? Här kan det hjälpa om du har mycket kunskap, det är då lättare att hitta matcher som har bra odds och där man tycker att det ena laget har en självklar fördel. Men helt klart så är det mer än kunskap som behövs, det är lika viktigt att ha disciplin. Och då i form av hantering av pengar, för det kommer alltid att finnas en gräns för hur mycket pengar du ska spela för varje månad och det gäller att inte överskrida den.

Och då inte ens om du skulle hitta en extra bra vecka med en hel del bra odds. Här är det då bättre att välja ut de bästa spelarna och spela på dem. Skulle du få en dålig period så är det bättre att acceptera att du har en dålig period nu och vänta på att det snart ska vända. När det kommer till disciplin så gäller det även att inte låta dina känslor styra över ditt spelande. Så har du en speciell relation till något specifikt fotbollslag som påverkar ditt omdöme, ha det i åtanke innan du spelar. För att vinna på fotboll så gäller det att du är kall och metodisk. Utgå från de fakta som är tillgängliga och ingenting annat. Lyckas du med det så ha du goda chanser att vinna på fotbolls spelande.

Olika former att satsa pengar på Fotboll

I Sverige så är de vanligaste formerna att spela på fotboll antingen via:

Måltipset
Topptipset
Stryktipset
Oddset
Europatipset.

Det är Svenska spel som erbjuder detta och där kan man både spela hos ett ombud i en affär och på nätet på Svenska spels hemsida.