Ishockey är en sport som aldrig kommer att bli lika stor som fotboll. För det krävs alldeles för mycket för att kunna spela. Fotboll är något som man kan spela så länge man har något som likar en boll. Ishockey kräver däremot lite fler komponenter som t.ex. is, klubba, skridskor, puck osv. Det är även detta som gör att hockey är den dyraste sporten i Sverige. Men detta hindrar inte ishockeyn till att vara en utav de roligaste och mest sevärda sporterna vi har i landet. Det är en sport som hela tiden har hög intensitet och kamp om varje centimeter på planen. Ishockey är heller inte så stort i många länder, men det spelas i en hel del.

I Kanada är ishockeyn den allra största sporten som finns och där räknas den nästan som en religion. Till och med så är det flera 1000-tals människor och tittar på juniorlagen när de spelar. Detta är givetvis en sport som är gjord att spela på!

Utbudet på Hockey

När det kommer till ishockey så finns det en hel del som man kan satsa på, bl.a. så kan man den klassiska lången. D.v.s. när man kan kombinera flera ishockeymatcher och gissa på om de kommer att sluta med 1,X eller 2. Resultatet räknas alltid efter att hela matchen spelats klart, eftersom att många gånger så avslutas matchen med straffar om det slutar oavgjort.

Något annat som finns är bomben där man gissar slutresultatet på 2 matcher. Detta är något som inte är så lätt när det kommer till ishockey.

Vad finns det mer för specialspel som man kan satsa på under en ishockeymatch? Några andra ex. är 1X2 handikapp: I det här spelet börjar ett utav lagen med 1 eller flera mål innan matchen börjat. Här ska du tippa på vilket lag som skulle ha vunnit matchen (eller om det skulle bli oavgjort) om ett utav lagen skulle få 1 extra mål.

Dubbelchans: i detta spelsystem satsar man på 2 tecken. 1X, X2 eller 12. Detta spel ger givetvis lite sämre odds, men det är samtidigt betydligt lättare att vinna på.

Under över: Det här spelet går ut på att du tippar på hur många mål som det kommer bli i matchen. och i ishockey så kan slutsiffrorna var hur som helst, men det vanligaste är att man ska satsa på under 5,5 mål eller under 5,5 mål under full spelad tid.
Slutresultat: Precis som i många andra sporter så kan man så klart satsa på matchens slutresultat. Detta är något utav de högsta oddsen, men är samtidigt så är det väldigt svårt att pricka in detta resultat. Skulle man lyckas få in det, så kan det dock bli väldigt lönsamt.

Första lag att göra mål: Det är precis lika enkelt som det låter.

Sista laget att göra mål: Är även detta spel precis lika enkelt som det låter, men lägg märke till att det även här betyder sista målet under ordinarie matchtid.
Förutom detta så kan man satsa på vilka lag som vinner under varje spelad period och vilken period som kommer sluta med flest mål.

Inte det lättaste att spela på Ishockey

Det är betydligt svårare att spela på ishockey än att spela på t.ex. fotboll. För i ishockey är det så mycket som kan hända och de olika lagen brukar vara mycket jämnare. Dessutom så är det många fler matcher som spelas i Elitserien än vad som spelas i Allsvenskan. Men självklart så finns det möjligheter att vinna pengar på att spela på ishockey, det är bara lite klurigare.

Oddsen brukar dock ligga lite högre i ishockey och detta för att det är svårare att spela på ishockey. När du ska spela så spela då med hjärnan och inte med hjärtat. Leta så mycket information som du kan om de olika matcherna som ska spelas och gör detta innan du satsar några pengar.