Spelform – Betta på Halvtidsresultat i Fotboll

Betting på fotboll: Halvtidsresultat

Som namnet antyder, spelformen halvtidsresultat ger dig möjligheten att spela på resultatet av den första halvleken i en fotbollsmatch. Det liknar spelformen fulltidsresultat eftersom att du kan spela på antingen ett lag eller på oavgjort. Det är inte direkt den mest populära spelformen, men den kan ge dig goda möjligheter att tjäna pengar.

Största skillnaderna jämfört med matchresultatet

Om vi jämför marknaden mot det traditionella fulltidsresultatet i betting, finns det vissa skillnader som du bör ha i åtanke:

Färre mål: som du kanske kan förvänta dig, det blir färre mål. Inte bara jämfört med fulltidsresultat, men också i förhållande till den andra halvleken. De flesta matcherna har fler mål efter pausen.

Fler oavgjorda: det är en annan viktig faktor. Det vanligaste resultatet i halvtid är oavgjort och det står oftast 0-0. Detta är fallet i alla ligor och många framgångsrika strategier har skapats genom att spela på oavgjort i halvtid.

Annan mentalitet: lag är oftast mer försiktiga i den första halvleken och gillar inte att öppna upp för att ta risker. De måste spara energi inför den andra halvleken också, det är därför den första halvleken är lugnare. Det finns såklart undantag, men det är lättare att förutse än fulltidsresultat.

Antal mål: statistik i de största europeiska ligorna (England, Spanien, Tyskland, Italien, Frankrike) visar att mellan 70 % och 80 % av matcher har 0-2 mål i halvtid.
Som du kan se, finns det gott om skillnader mellan halvtid och fulltidsresultat i fotboll, ha alltid dessa i åtanke i dina förberedelser.

Speltips fotboll halvtid

Efter det att vi har visat de största faktorerna, har vi här några speltips som kommer att hjälpa dig, om du bestämmer dig för att pröva på spelformen halvtidsresultat:

• Kontrollera tidigare resultat: som alltid, är detta viktigt eftersom lag tenderar att spela liknande under liknande förhållanden. Ännu mer så när det kommer till halvtidsresultat eftersom att matcherna är långt ifrån slut och ingen tar stora risker. Det typiska exemplet är Manchester United hemma i år, eftersom de flesta av deras matcher var 0 : 0 i halvtid.

• Kontrollera spelschemat: kolla alltid båda lagens spelschema, särskilt om ett av lagen är en stor favorit. Om det är många matcher på kort tid, tenderar de stora klubbarna att satsa hårt från början. På detta sätt kan de lyckas få jobbet gjort tidigt och kan ta det lugnt i andra halvlek.

• Finns det ytterligare press ? Det är en viktig fråga eftersom att matcher med mer press brukar vara ännu lugnare i första halvlek. Cupfinaler, avgörande knockoutmatcher och matcher som av någon anledning är speciella är ännu mer troliga att ha ett 0-0 resultat i halvtid.

Slutsats

Halvtidsresultat är verkligen en intressant spelform som förtjänar uppmärksamhet. Det är mer förutsägbart än fulltidsresultat och många som spelar på fotboll utnyttjar det. Oddsen är också ok och du kan få en ok avkastning även när ett av lagen är en stor favorit.