Spelform – Betta på Över/Under på Fotboll

Betting på fotboll: Över/Under mål

Spelformen över/under är en av de mest populära när det kommer till betting på fotboll. Det finns många spelare som bara använder denna spelform och det är bevisat att det kan vara framgångsrikt i det långa loppet. De flesta strategierna är byggda runt statistik och matematiska formler eftersom att över/under mål är väldigt beroende av data från tidigare resultat.

 

Vad exakt är över/under mål?

De flesta av er vet antagligen redan detta: tanken med över/under är faktiskt att kunna förutse hur många mål som görs i en enskild match. Detta inkluderar mål från båda hemma- och bortalaget.
Den vanligaste linjen för över/under är 2,5 mål, men du kan vanligtvis hitta många andra som 1,5, 3,5 och till och med 4,5 eller 5,5 för de flesta matcherna. Om du placerar ett vad på under 2,5 mål, så betyder det att alla antal mellan 0 och 2 innebär att du vinner med ditt vad. Om det blir 3+ mål förlorar du. Det är exakt det omvända om du spelar på över.

 

Asiatisk över/under linjer för antal mål

Den Asiatiska linjen för över/under är lite annorlunda än de vanliga. Den största skillnaden är att du kan få en del av en vinst, avkastning på din insats eller minskad förlust av din satsning med Asiatiska linjer. Här följer några exempel:

• Över/under ett jämt antal mål: till exempel, om du lägger ett vad på under 3 mål, finns det tre olika möjligheter: du vinner med 0-2 gjorda mål, du får tillbaka dina pengar vid 3 mål och förlorar om det blir 4 eller fler. Samma logik gäller för all betting på en asiatisk över/under linje.

• Partiell vinst förlust: det finns också en Asiatisk linje som ser ut så här: över 2,75 mål eller över 2,5, 3 mål (båda betyder samma sak). Om du spelar med denna spelform, delas det i två. Halva vadet placeras på den lägre linjen och de andra på den högre. Till exempel, om du lägger ett vad på över 2,75, är hälften av det placerade på över 2,5 och den andra hälften på över 3. Om spelet har exakt tre mål, skjuter du den första delen och den andra returneras.
På detta sätt kan du vara mer flexibel och minska variationen avsevärt. De flesta spelbolagen erbjuder Asiatiska över/under linjer utöver de vanliga.

 

Speltips för betting på fotboll med över/under:

Om du väljer att fokusera på denna typ av fotbollsbetting, kommer här är några tips som kan vara användbara:

• Kontrollera tidigare resultat: detta är alltid avgörande för vadslagning, men i ännu högre grad med över/under mål. Låt dina kontroller gå långt tillbaka i tiden för att hitta långsiktiga trender.

• Svåra möten: vissa matcher verkar ha en annan typ av atmosfär. Lokala rivaliteter, till exempel, är oftast annorlunda på grund av motivationen hos lagen. Du kan ofta se en stor skillnad i antal mål i ett lags matcher och de mot ett visst motstånd.

• Använd platta vad: ha inte för stora variationer i storleken på dina vad. Du letar efter liknande marginaler och det här är bästa sättet att ta hand om dina pengar på.

 

Slutsats

Att spela på över/under mål är nästan en vetenskap då statistisk analys är ditt bästa verktyg för att hitta en vinnande strategi. Detta gör det lite tråkigt för vissa människor, men det skapar en grund för konsekventa vinster, om du lyckas få till det rätt.