Spelform – Betta på Rätt Resultat i fotboll

Betting på fotboll: Rätt resultat

Spel på rätt resultat i fotboll är ett populärt val för många spelare och du kan kamma hem höga vinster. Det är riskabelt men värt det då oddsen vanligtvis är väldigt höga.

Vad exakt är rätt resultat?

Som namnet antyder, att spela på rätt resultat betyder att gissar inte bara vinnare, utan även antalet mål från båda lagen. Till exempel, om du spelar på hemmavinst med 2-1, så är det bara det resultatet som du vinner på. Du förlorar ditt vad på alla andra resultat.
Fördelar med spel på rätt resultat
Det finns vissa positiva saker med att spela på rätt resultat:
• Väldigt höga odds, även de vanligaste resultaten som 2-1, 1-1 eller liknande är satta till höga odds.
• Du behöver inte satsa stort: detta är en direkt konsekvens av de höga oddsen. Du behöver inte satsa stort för att vinna stort.
• Kampanjer: du kommer ofta att se att vissa odds är höjda av spelbolagen eller andra kampanjer som kan ge dig extra pengar.
• Nackdelar med spel på rätt resultat

Självklart finns det även nackdelar med att spela på rätt resultat:

• Det är väldigt svårt att förutse ett korrekt matchresultat.
• De passar inte för kombinationsspel eftersom att det nästan är omöjligt att ha rätt på fler än 1.
• Stor variation på grund av den låga sannolikheten för framgång.

 

Korrekt målstatistik:

Som i alla typer av spel, är statistik mycket viktigt när du försöker att träffa ett rätt resultat. Här är några intressanta fakta och trender som du bör ha i åtanke när du placerar den typen av vad.
• 0-2 mål per lag: i de flesta av spelen i de största fyra europeiska ligorna: England, Tyskland, Spanien och Italien gör inget av lagen fler mål än två. Procenten varierar, men överlag ligger den på 70 %. Detta innebär att de flesta matcherna slutar mellan 0-0 och 2-2.
• De vanligaste resultaten: det finns två resultat som är särskilt vanliga: 1-0 och 0-0. De inträffar ungefär 20 % av tillfällena medan det näst vanligaste resultatet är 2-1.
• 4+ mål: om du försöker att fånga en match som kommer att ha 4 eller fler mål för ett av lagen måste du vara försiktig. Det händer endast i ca 15 % av matcherna att ett lag gör så många mål. Men oddsen återspeglar detta och oddsen kan vara galna.
• Fler oavgjorda: de långsiktiga trenderna i de största ligorna visar att det blir allt vanligare. Numera slutar mellan 25 % och 30 % av matcherna med ett kryss. Eftersom att de vanligaste oavgjorda resultaten är 1-1 och 0-0, kan det vara värt att överväga när du lägger din strategi.

 

Slutsats

Att enbart spela på rätt resultat är inte en bra idé, du bör inte betrakta det som ditt huvudsakliga mål. Du kan instället försöka att få in en stor träff med en liten investering och för skojs skull, men gå inte för långt. Vi föreslår att du att försöka täcka mer än ett resultat om du bestämmer dig för att ge det en chans. Kontrollera också statistik för lagen och ligan du har valt för att få en god uppfattning om vad du kan förvänta dig.