Trav – V64

V64 – Omtyckt bland traventusiasterna

V64 är travtävlingen med turbulent historia. Det introducerades för första gången 1999, för att tillfälligt tas bort ur ATG:s utbud när företaget introducerade V86. 2012 återkom V64 på ny dag (söndag), något som traventusiasterna var väldigt glada över. Spelets popularitet har fått ATG att utöka speldagar rejält, och nu spelas V64 måndag, tisdag, torsdag, fredag och söndag. Spelet är populärt bland travspelare och stora mängder system lämnas in vid varje speltillfälle, både avseende de som spelar för mindre och de som spelar för större summor pengar. ‘V’ betyder vinst och 64 står för att fyra, fem och sex rätt ger vinst i pengar. Du kan alltså vinna cash redan vid fyra rätt på V64. Spelet kostar 1 krona per rad och är därmed något dyrare än V75 och V86, du behöver å andra sidan endast fyra rätt för vinst.

Små Fakta

Erbjuds av: ATG
Webbsida: https://www.atg.se/v64
Premiär: 1999
Speldagar: måndag, tisdag, torsdag, fredag och söndag
Tävlingsplats: Det varierar
Kan spelas på nätet: ja
Kostnad: Lägst 1 krona
Vinstkrav: Nå 4, 5, eller 6 rätt på kupongen (dock betalas inte vinster under 7 kronor ut)
Vinstsumma: Varierar beroende på odds och satsad peng
Utbetalningsgrad: 65%

Hur spelar jag på V64?

Det finns en del saker att tänka över när du vill spela på V64, och det finns en del trix som kan underlätta spelandet. Vi listar nedan en del ting som kan hjälpa dig.

 • Precis som för andra travspel skall du alltid börja med att göra ordentligt med research. Se på hästarna, på kuskarna och på tränarna. Vilka hästar sticker ut? Vilka kuskar är ”matchvinnare”? Det finns många bra frågor som du kan ställa dig själv. Om det finns många starka hästar i en viss avdelning är det kanske en bra idé att spela på flera hästar. Har en avdelning endast en eller två riktigt stora favoriter skall du kanske endast satsa på dessa. Var dock alltid beredd på att hästar kan överraska, både positivt, och negativt.
 • Om du spelar på (markerar) mer än en häst i en och samma avdelning kallas det system. Det här är en spelstrategi du utför för att öka vinstchansen, det gäller dock att vara uppmärksam, eftersom kostnaden för kupongen varierar med antalet markerade hästar.
 • Du räknar ut systemets kostnad genom att multiplicera antalet valda hästar med grundkostnaden för kupongen, vilken är 1 krona. Den lägsta kostnaden för kupongen är därmed 1 krona. Om du spelar på en häst i varje avdelning (1x1x1x1x1x1x1x0,25) blir därmed priset exakt 1 krona. Vi kan titta närmare på ett exempel. Vi tänker oss att vi har följande kupong, där varje siffra står för antalet markerade hästar i varje avdelning: 2x5x2x2x1x2x1,0=80 kronor. Detta system kostar alltså 80 kronor att spela.
 • Du får inte att glömma att markera reservhästar på din kupong, reserverna är de hästar som blir en del av ditt system ifall dina originalhästar av någon anledning är förhindrade från att springa. Du kan välja en reserv till varje avdelning. Ifall ingen reserv väljs plockas reserven från en förutbestämd turordning.
 • Ifall ingen spelare får alla rätt på V64 sparas vinstsumman till nästa speltillfälle.
 • Vinstsummor på under sju kronor betalas inte ut, vilket kan uppstå ifall det finns väldigt många vinnare på fyra och/eller fem rätt. Även i det här fallet sparas pengarna till nästa speltillfälle.

Fördelar och nackdelar med V64

Nedan listar vi ett antal fördelar och nackdelar associerade med spelet.

Fördelar med V64:

 • V64 är ett travspel som erbjuder spänning och ett intressant tävlingsmoment.
 • Det är lättare att vinna pengar på V64 jämfört med vissa andra travspel, eftersom du endast behöver fyra rätt för vinst. Det kan dock innebära att vinsten ibland blir låg, och om den blir under sju kronor betalas den inte ut och utan går till en pott som används till nästa tillfälle.
 • V64 går av stapeln ofta, och du kan spela fem dagar i veckan. Det är betydligt oftare än vissa av de andra travtävlingarna. Så för dig som vill spela mycket och föredrar att hålla dig till endast ett spel kan V64 vara ett bra alternativ.
 • V64 är visserligen dyrare än vad V75 och V86 är, men det är ändå billigt jämfört med många andra spel på marknaden, som till exempel Oddset. V64 kostar lägst 1 krona per kupong, vilket är ett mycket fördelaktigt pris.

Nackdelar med V64:

 • Vissa säger att trav är som en vetenskap. Att det tar tid att sätta sig in i, att det kräver stort intresse och motivation. Det kan mycket väl vara sant, men det är också något som många traventusiaster tycker om med spelet, att det ger så mycket mer, både avseende kunskap och förståelse. Det är en hobby för många, och det behöver inte vara något fel i det.

Sammanfattning

V64 har varit spelentusiasterna favorit sedan premiären år 1999. Det var ATG:s beslut att lägga tävlingen åt sidan när V86 introducerades, något många var besvikna över. V64 återkom dock efter en viss tid när ATG beslutade sig för att göra V86 till en permanent tävling. Det var någonting som många entusiaster gladde sig åt. Spelet är idag väldigt populärt och hålls fem dagar i veckan. Det som gör V64 så populärt är kanske att det endast krävs fyra rätt för vinst på spelet. Det är något dyrare än vad exempelvis V75 är, men detta kompenseras gott och väl med högre vinstchans. V64 går av stapeln alla dagar bortsett från lördag och onsdag, vilket är en annan stor fördel med spelet. För de som vill hålla sig till endast ett spel, som inträffar ofta, och bli duktig på det, är V64 ett bra alternativ, V75 och V86 inträffar nämligen enbart en gång per vecka.