Trav – V86

V86 – Det billigare alternativet på onsdagar

V86 är en travtävling som liknar V75. V86 är precis som V75 ett spel vars mål är att vinna på hästar. ‘V’ betyder vinst och 86 står för prispengar på sex, sju och åtta rätt. V75 har sju avdelningar (=lopp) och V86 har åtta avdelningar. I varje avdelning springer åtta till femton hästar. Den stora skillnaden mellan V75 och V86 är priset. Kostnaden för att spela på V86 är nämligen hälften så stor jämfört med V75. Det kostar lägst 0,25 kronor att spela på V86. V86 ses ofta som ett komplement till V75 eftersom det spelas på onsdagar jämfört med V75 som spelas på lördagar.

Onsdagar på Solvalla

V86 genomförs normalt sett på banan Solvalla i Stockholm. Det beror på att när V86 startade var det tänkt som ett temporärt alternativ till V64. Man bestämde sig då för att köra tio stycken testomgångar på Solvalla, på onsdagarna. Eftersom V86 snabbt blev mycket populärt valde man att fortsätta med tävlingarna varje onsdag på Solvalla, som permanenta evenemang. Idag genomförs V86 ibland även på andra travbanor, både på större och mindre sådana. Vissa tävlingar kan också vara uppdelade på två travbanor.

Små Fakta

Erbjuds av: ATG
Webbsida: https://www.atg.se/v86
Premiär: 30 november 2011 på Solvalla
Speldagar: Samtliga onsdagar (förutom när tävlingen krockar med en storhelg)
Tävlingsplats: Solvalla (även på vissa andra banor då och då)
Kan spelas på nätet: ja
Kostnad: Lägst 0,25 kronor
Vinstkrav: Nå 6, 7, eller 8 rätt på kupongen (dock betalas inte vinster under 15 kronor ut)
Vinstsumma: Varierar beroende på odds och satsad peng

Hur spelar jag på V86?

Det finns en del saker att tänka över när du vill spela på V86, och en del knep som kan underlätta för dig. Vi listar en del ting här nedan som kan hjälpa dig när du vill spela.

 • Börja alltid med att göra ordentligt med research. Titta på hästarna, deras kuskar och tränare. Finns det till exempel några hästar som sticker ut eller som kan överraska? Om det exempelvis finns många starka hästar i en viss avdelning skall du kanske markera flera hästar i den. Har en avdelning å andra sidan en eller två storfavoriter skall du kanske endast markera dem.
 • Du kan alltså spela på (markera) flera hästar i varje avdelning, detta kallas ett system. Det här gör du för att underlätta vinst, och här gäller det att tänka till, eftersom fler markerade hästar leder till dyrare kupong.
 • Systemets kostnad räknar du ut genom att multiplicera alla markerade hästar med grundpriset för kupongen, vilket är 25 öre. Detta innebär att den lägsta kostnaden för spelet är 25 öre, om du endast väljer en häst i varje avdelning (1x1x1x1x1x1x1x0,25). Låt oss titta på ett enkelt exempel. Vi föreställer oss följande kupong, där varje individuell siffra står för antalet markerade hästar i varje avdelning: 2x5x2x2x1x2x3x1x0,25=60 kronor. Det här innebär att detta system kostar 60 kronor att spela.
 • Glöm inte att du måste fylla i reserver på din kupong, reserverna är de hästar som används ifall någon av dina hästar blir skadade (eller blir förhindrade att springa av annan anledning). Två reserver kan markeras för varje avdelning. Ifall ingen reservhäst markeras väljs hästar ut från en förutbestämd turordning.
 • Ibland får ingen spelare alla rätt på V86, i så fall adderas vinstsumman till en pott som går vidare till nästa tillfälle.
 • Är vinstsumman mindre än 15 kronor, vilket ibland händer ifall många har sex rätt, förs den vidare till nästa tillfälle, på samma sätt som ovan, till samma pott.

Fördelar och nackdelar med V86

Nedan listar vi ett antal fördelar och nackdelar associerade med spelet.

Fördelar med V86:

 • V86 är ett relativt nytt travspel från ATG. Det är precis som de övriga travspelen, det är fartfyllt och erbjuder mycket spänning.
 • De som har sex, sju eller åtta rätt vinner pengar på V86. Det är därmed relativt lätt att vinna en mindre summa pengar, det är å andra sidan väldigt svårt att vinna mycket pengar. Detta kan dock vara bra för oss som vill spela varje vecka, vi kan nämligen använda vår vinst till att spela om och om igen.
 • Det är väldigt billigt att spela på V86. Särskilt ifall du väljer att spela på endast en häst per avdelning, eller kanske på två i vissa av dem. Det här gör att verkligen alla kan vara med och spela. Den minsta kostnaden är 0,25 kronor per kupong. Ifall du spelar följande system: 1x1x2x3x2x1x2x1x0,25 blir priset ofattbara 6 kronor. Vi tycker att det är jätteroligt att alla kan vara med och spela. Vill du se V86 på plats är inträdet endast 50 kronor för vuxen. Barn och ungdomar under 18 år går in gratis.
 • Du kan spela på V86 via ett antal olika medier; via datorn, via mobilen eller på plats.

Nackdelar med V86

 • Trav är lite av en vetenskap. Det tar tid att sätta sig in i, och det kräver intresse och motivation. Den som vill börja spela på trav rekommenderas att besöka en tävling i verkligheten. Om du bor nära Stockholm, varför inte spela en enkel kupong och bege dig till Solvalla en onsdag kväll för att se sporten i verkligheten.
 • V86 avgörs bara en gång i veckan, du måste därför vänta på veckans tävling för att spela, om du inte kan vänta finns det dock andra tävlingar du kan spela på, såsom V75 och V65. Se mer under respektive guide.
 • Tävlingen avgörs nästan alltid på Solvalla, och detta är naturligtvis en stor brist om du bor någonstans långt från huvudstaden, du kan dock alltid spela på travet ändå, på nätet. Vill du se travtävlingar live skall du kanske välja en tävling på en bana närmare ditt hem. Se närmare på atg.se för att se tävlingarna och var de går av stapeln.

Sammanfattning

V86 var det temporära alternativet till V64 som blev permanent. Det är idag ett etablerat alternativ till de andra travtävlingarna, och det är väl värt att titta närmare på. Det är billigt, och kostar som lägst endast 0,25 kronor. V86 erbjuder mycket spänning för pengarna med åtta avdelningar mot sju stycken på V75. Spelet erbjuder vinst vid sex, sju, och åtta rätt. Det är svårt att vinna mycket pengar men det är å andra sidan relativt lätt att vinna en liten slant. Spelet är till för oss som är travintresserade och som gillar att läsa på om matcher, och om hästar med mera. Du kan ta hjälp av en expert, men för många är det världen runtomkring spelet som smäller högst. V86 är V75:s lite okända kusin som erbjuder mycket spel för pengarna och som gärna håller till på samma bana, nämligen Solvalla.