Varför jag vinner MER på TOPPTIPSET än andra rostiga Svensson-spelare

Varför jag vinner MER på TOPPTIPSET än andra rostiga Svensson-spelare

Topptipset är ett enklare spel än Stryktipset, men samtidigt också svårare. Det är dessutom definitivt roligare! Varför då? Låt oss börja med en kort presentation av spelet. En extremt rudimentär förklaring av Topptipset går så här; det är kortfattat ett ”Stryktipset/Europatipset” där någon lyckades tappa bort fem matcher så att det bara blev åtta kvar. För att vinna måste du ha alla rätt, vilket på sätt och vis kräver mer tanke och taktik än för Stryktipset, samtidigt har du färre matcher att koncentrera dig på.

  • Ett enklare spel. Du slipper oroa dig för 13 matcher, här finns nämligen bara 8 bollar att dribbla med.
  • Ett svårare spel. Måste jag verkligen ha alla rätt?! Då gäller det att tänka till.
  • Ett roligare spel. Vinsterna är en riktigt rolig historia. Vid 8 rätt vinner du ofta mer än 10.000 kronor, och ibland rejält mycket mer. Stryktipset kräver ofta att man når 12 rätt för dessa prissummor.

Men… vad handlar det egentligen om?

Topptipset är Stryktipsets yngre kusin, han var den där käcke filuren till kusin som du säkerligen hade när du var grabb, han som alla gillade, och som du nästan var avundsjuk på, men som du inte heller kunde låta bli att tycka om. Topptipset är en komprimerad variant av Stryktipset, och på många sätt är det roligare och mer fartfyllt, men det finns också ett stort krux med spelet, du måste nämligen ha alla rätt för att vinna, något som inte är helt lätt. Fördelen med Topptipset är spelets utbetalningsgrad, som är på hela 70%, vilket är högt för att vara från Svenska Spel. Det innebär att ifall omsättningen är på 3.000.000, vilket är vanligt på lördagarna, går 2.1 miljoner tillbaka till spelarna i form av vinster, och 900.000 kronor går till Svenska Spel i form av intäkter.

Tänk stort, tänk annorlunda

Vill du vinna stort kan du inte tänka som en Svensson. Du måste tänka odds, och du måste våga förlora lite. Det finns en hel del mycket bra tips för att slå dussinspelaren på fingrarna. Du gör naturligtvis som du vill, men om du gör lite som vi gör, ger det dig större chans att göra det du vill göra, nämligen att vinna!

  • Spela säkert
  • Följ oddsen
  • Våga satsa

Spela säkert och öka dina chanser

Det är viktigt att inte ta onödiga risker när du spelar på sport. En fot skall alltid vara på säker mark, med den andra kan du däremot känna efter nästa grästuva. Det är mycket bättre att hel- eller halvgardera en osäker match än att chansa vilt. Vad som menas med osäker i dessa sammanhang skall vi förklara nedan. Tänk noga på att varje helgardering ökar spelets kostnad med en faktor tre, vilket innebär att två helgarderingar kostar lite grann (faktor nio på hela kupongen), och att fyra helgarderingar är riktigt dyrt (faktor 81 på kupongen). Tänk på att ett endast ett fel räcker för att helt missa alla vinstpengar, var därför väldigt noggrann med hur du placera de säkra matcherna, i jämförelse med de osäkra matcherna.

Följ odds, tänk odds, sov odds, ät odds

Oddsen är din frälsning, de skall vara din religion, eller åtminstone nära därpå. Börja med att jämföra några bettingsidors odds med de oddsen som Svenska Spel ger. Du kan finna oddsen gratis på nätet, titta noga på hur de varierar mellan bettingsidor. Ifall oddsen är väldigt lika mellan hemmavinst och bortavinst, till exempel, innebär det att matchen är osäker, och att du bör gardera. I de allra flesta fall är det bättre att följa oddsen än att tro på sin egen förträffliga kunskap.

Våga satsa stort, och vinn stort

Vi har pratat om odds, och vi har pratat om att spela säkert, att spela smart. Vi har dock inte tagit upp en väldigt viktig aspekt av spelandet, nämligen att våga satsa, för att vinna. I det här avseendet skiner Topptipset som en stor och varm sol över ett grönskande landskap. Du kan nämligen fritt välja att satsa 1, 2, 5 eller 10 kronor per rad eller system. Det här valet är mycket viktigt, eftersom det inte endast avgör hur mycket kupongen kommer att kosta, men också hur mycket pengar du vinner. Satsar du två kronor per system blir kupongen dubbelt så dyr, men du vinner också dubbelt så mycket. Om du tror på ditt system skall du inte tveka över att satsa mer, såsom fem eller tio kronor. Spelet blir en något större investering då, men det är utan tvekan så här du vinner stort på Topptipset.

Sammanfattning

Topptipset är inte helt lätt att vinna på, du måste som bekant fixa alla rätt för vinst, men det går att öka sina chanser, att vinna mer; att vara en smartare spelare helt enkelt. Om du följer våra enkla tips skall du se att dina vinster ökar. Var dock beredd på att det tar lite tid och att det krävs lite tålamod. Som slutord vill vi bjuda på följande ledord:

  • Ha tålamod; det krävs tid och målmedvetenhet för att vinna.
  • Ha is i magen; spela säkert och smart, ta inga onödiga risker och tänk igenom dina val noga
  • Ha tilltro till oddsen; du vet säkert en hel del, säkert mer än en hel del, men oddsen vet nästan alltid mer än du, lita därför på dem först och främst.
  • Ha kul; du vinner aldrig om du inte har roligt.